Ръководителят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин твърди, че вече е

...
Ръководителят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин твърди, че вече е
Коментари Харесай

Вагнер спира да набира затворници за фронта

Ръководителят на частната военна компания " Вагнер "  Евгений Пригожин твърди, че към този момент е спрял да вербува наказани от съветските затвори, които да се бият в интерес на съветските сили във войната в Украйна.

Това заяви пресслужбата му в „ Телеграм “, цитирайки отговор на Готвача на Путин на въпрос, заложен му от съветско издание. Журналистите споделят, че „ голям брой “ пандизчии рапортуват, че към този момент над един месец няма акция по набиране от страна на „ Вагнер “ в наказателните колонии. „ Вярно ли е? “, питат те.

„ Да, в действителност е по този начин. Вербуването на пандизчии в ЧВК „ Вагнер “ е изцяло прекъснато. За тези, които работят за нас в този момент, всички отговорности от наша страна се извършват “, отвръща упрекваният за военни закононарушения Пригожин.

Готвача на Путин бе сниман да наема наказани на обиколка в съветските затвори в средата на 2022 година Той им обещаваше опрощение, в случай че служат 6 месеца за " Вагнер " на фронта. Появи се и информация за първите към този момент освободени от служба пандизчии, които са прекарали половин година в Украйна. 

Има и данни обаче, че Пригожин може да е приемал подкупи, с цел да помилва наказани, без да ги праща на фронта.

Преди дни украинската прокуратура публично повдигна обвинявания на Готвача на Путин за хиляди военни закононарушения. Парламентът на Украйна пък призна " Вагнер " за международна незаконна организация. Наскоро САЩ санкционира ЧВК, откакто я разгласи за транснационална незаконна мрежа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР